Compstall Road, Stockport

Two new detached houses in Stockport

Project brief:

Buju Architects have recently achieved planning permission for two new three-storey dwellings on Compstall Road, Stockport.  The existing bungalow will be demolished and the plot will be redeveloped to create two separate, 5-bed dwellings with ancillary car parking, open space and the formation of a new access from Compstall Road.

Design approach:

The design of the building and surrounding landscaping has been directly influenced by the levels of the site. The position of the houses has been carefully cited to respect views from neighbouring properties and to retain as many existing trees as possible on site.

Furthermore, the level of the buildings has been carefully considered including; a step down to the kitchen/dining area which leads into the garden to respond to the site levels. The building forms maximise daylight and views onto the valley, whist offering shallow footprints for natural ventilation.

Services provided:

Full Architectural Services RIBA Stages 1-6.

 

Hello!

We are Architects based in Stockport & Anglesey. Please get in touch to discuss your project.