Get in touch




    The Lookout Point

    Buju Architects was instructed to design 6 new holiday homes in the coastal village of Rhosneigr. Consisting of a combination of 3 townhouses and 3 detached houses, each home has been carefully considered to maximise sea views and sit comfortably in context.

    With just a short walk to the beachfront, it was quickly established early on that we wanted to take full advantage of the stunning coastal views.

    To achieve this, we decided to flip the floor layouts around and created “upside-down” homes.

    By positioning all of the bedrooms at lower levels and the living spaces to the top floor meant that the amazing views could be fully appreciated from the high vaulted living spaces in every property.

    These views are also maximised by utilising large feature glazed gables each with their own spacious balconies. The feature gable on the detached houses were also carefully designed and specifically orientated at a 45-degree angle towards these views for maximum effect.

    A similar palette of materials was used as those of surrounding buildings and a strong design theme was created across the site. Local stone, cedar cladding and white render clad these fantastic properties. The density of development was carefully considered to allow enough space for access and amenity, whilst respecting local residents.

    Please get in touch to discuss your project.

    Click here to download: Case Study – The Lookout Point